Search This Blog

Wednesday, 10 July 2013

Authors, Literature, Science related PSC General Knowledge Questions and Answers


Authors, Literature, Science based PSC General Knowledge Questions and Answers.

1. Which type of rocks could be formed by deposits of animal shells and skeletons?

Answer: Limestone

2. Who wrote "Economic History of India"?

Answer: R.C. Dutt

3. The oldest of the Vedic literature is:

Answer: Rig Veda

4. Continental Drift Theory was evolved by:

Tuesday, 9 July 2013

Constitution, Years based PSC General Knowledge Questions and Answers


1. Which is the official organ of the Swaraj Party?

Answer: Hindustan Times

2. When did the Akali movement was formed?

Answer: 1920

3. When the Irwin Declaration were takes place?

Answer: 1929

4. When the whitley commission on Labour was setup in?

Monday, 8 July 2013

Science, Sports Based Question And Answers


Science, Sports Based Question And Answers.

1. Land of the Rising Sun is known as to which country?

Answer: Japan

2. Who is Indian Armed Forces' supreme commander?

Answer: President

3. Which country's capital is Ranchi?

Answer: Jharkhand

4. Which is the international border between India and China?

Chemistry, Science related PSC General Knowledge Questions and Answers


Chemistry, Science based PSC General Knowledge Questions and Answers.

1. Who discovered Electron?

Answer: J.J Thomson

2. Which is known as 'Metal of Future'?

Answer: Titanium

3. Which is called 'Brown Coal'?

Answer: Lignite

4. What is the Chemical name of Heavy water?

Biology, Physics, Chemistry, Computer Science related Questions and Answers


Biology, Physics, Chemistry, Computer Science based Questions and Answers.

1. Which part of the eye is used when the eye is donated?

Answer: Cornea

2. How many chromosomes are found in the cells of the human body?

Answer: 46

3. Which is the metal that liberates hydrogen from cold water?

Answer: Calcium

4. Tape Recorder records sound as which energy?

Literature, Personalities, Authors, General Knowledge Questions and Answers


Literature, Personalities, Authors, General Knowledge related Questions and Answers.

1. Who is the leader raised the slogan 'Inquilab Zindabad'?

Answer: Iqbal

2. Who is the lady known as the ''Nightingale of India'?

Answer: Sarojini Naidu

3. The book 'As you like it' was written by?

Answer: Shakespeare

4. In which field Booker Prize is given?

Friday, 5 July 2013

Countries, Arts, General Knowledge Based Question And Answers



 Countries,  Arts, General Knowledge Related Question And Answers.

1. Where is Malayalam Research Centre is situated?

Answer: Tirur

2. Aluva in Ernakulam is famous for which celebration?

Answer: Sivarathri

3. Which is the first polio-free district in India?

Answer: Pathanamthitta

4. Which is the first railway line in Travancore?