Search This Blog

Friday, 5 July 2013

History, Sports Based Question and Answers


History, Sports Related Question and Answers

1. Who wrote 'India wins Freedom'?

Answer: Maulana Abul Kalam Azad

2. Which is the mountain range lies between the rivers Narmada and Tapti?

Answer: Satpura

3. Who is the first Woman Governor in India?

Answer: Sarojini Naidu

4. to what the term 'Sudden Death' is associated with?

Wednesday, 3 July 2013

History, Technology related PSC General knowledge Questions and Answers


History, Technology based PSC General knowledge Questions and Answers.

1. Who's (a spiritual leader) throne is the Lion Throne?

Answer: Dalai Lama

2. Which country owns the highest number of nuclear war heads?

Answer: Russia

3. Which is the volcanic rock best known for sometimes containing diamonds?

Answer: Kimberlite

4. Who invented the credit card?

Repeated PSC Question and Answers, General Knowledge


Repeated PSC Question and Answers on General Knowledge, it will help you a lot.

1. With which Arjuna Award is associated?

Answer: Sports and games

2. Which is the coldest planet?

Answer: Neptune

3. Which is the planet nearest to the earth?

Answer: Venus

4. Who is the first Indian to win Nobel Prize?

Sports, Film, Literature, Awards Based Question and Answers


Sports, Film, Literature, Awards Related Question and Answers.

1. Who received the 2012 Laureus Sportsman of the year Award?

Answer: Novak Djokovic

2. Who is the current winners of the UEFA Champions League?

Answer: Bayern Munich

3. The Japanese historian and writer who was received Padmashree award this year?

Answer: Noboru Karashimna

4. In which major IT company N.R Narayana Murthy has again taken over as the Executive chairman?

Tuesday, 2 July 2013

Science, Literature, Films related Question and Answers


Science, Literature, Films Based Question and Answers.

1. Which is first fully literate state in India?

Answer. Kerala

2. Who isthe director of the film "Pather Panjali"?

Answer. Sathyajit Ray

3. Who is the woman known as Nightingale of India?

Answer. Sarojini Naidu

4. Who is the first person to land on the moon?

Authors of Chemistry related Books and inventors based Questions and Answers


Authors of Chemistry related Books and inventors related Questions and Answers.

1. Name the author of "Crossing the Threshold of Hope"?

Answer: John Paul II

2. Name the author of "Mankind and Mother Earth"?

Answer: Arnold Toynbee

3. Name the author of "Life Divine"?

Answer: Aurobindo Ghosh

4. Name the author of "Far from the Madding Crowd"?

Nuclear Chemistry, Nuclear Fission based General Knowledge Questions and Answers


Nuclear Chemistry, Nuclear Fission related General Knowledge Questions and Answers.

1. Simplest Radioactive atom?

Answer: Tritium

2. The principle of atomic bomb?

Answer: Nuclear Fission

3. Artificial Radioactivity was discovered by?

Answer: Irene Curie and Frederic Curie

4. Nuclear Fission discovered by?