Search This Blog

Loading...

Wednesday, 10 July 2013

Parliament, Political related PSC General Knowledge Questions and Answers


Parliament, Political based PSC General Knowledge Questions and Answers.

1. The first Indian to circumnavigate the globe, solo and non-stop?

Answer: Lieutenant Commander Abhilash Tomy

2. Who is conferred with the Lal Bahadur Shastri National Award 2012?

Answer: Tessy Thomas

3. Who is sworn in as the new president of Venezuela?

Answer: Nicholas Maduro

4. Who received this year's Dadasaheb Phalke Award?

Parliament, Literature, Authors related General Knowledge Questions and Answers


Parliament, Literature, Authors based General Knowledge Questions and Answers.

1. Who is elected as the new President of Iran?

Answer: Hassan Rouhani.

2. Who is sworn in as the new prime minister of Australia?

Answer: Kevin Rudd.

3. Who wrote the book 'Life of Pi'?

Answer: Yann Martel.

4. Who heads the 14th Finance Commission?

Authors, Literature, Science related PSC General Knowledge Questions and Answers


Authors, Literature, Science based PSC General Knowledge Questions and Answers.

1. Which type of rocks could be formed by deposits of animal shells and skeletons?

Answer: Limestone

2. Who wrote "Economic History of India"?

Answer: R.C. Dutt

3. The oldest of the Vedic literature is:

Answer: Rig Veda

4. Continental Drift Theory was evolved by:

Tuesday, 9 July 2013

Constitution, Years based PSC General Knowledge Questions and Answers


1. Which is the official organ of the Swaraj Party?

Answer: Hindustan Times

2. When did the Akali movement was formed?

Answer: 1920

3. When the Irwin Declaration were takes place?

Answer: 1929

4. When the whitley commission on Labour was setup in?

Monday, 8 July 2013

Science, Sports Based Question And Answers


Science, Sports Based Question And Answers.

1. Land of the Rising Sun is known as to which country?

Answer: Japan

2. Who is Indian Armed Forces' supreme commander?

Answer: President

3. Which country's capital is Ranchi?

Answer: Jharkhand

4. Which is the international border between India and China?

Chemistry, Science related PSC General Knowledge Questions and Answers


Chemistry, Science based PSC General Knowledge Questions and Answers.

1. Who discovered Electron?

Answer: J.J Thomson

2. Which is known as 'Metal of Future'?

Answer: Titanium

3. Which is called 'Brown Coal'?

Answer: Lignite

4. What is the Chemical name of Heavy water?

Biology, Physics, Chemistry, Computer Science related Questions and Answers


Biology, Physics, Chemistry, Computer Science based Questions and Answers.

1. Which part of the eye is used when the eye is donated?

Answer: Cornea

2. How many chromosomes are found in the cells of the human body?

Answer: 46

3. Which is the metal that liberates hydrogen from cold water?

Answer: Calcium

4. Tape Recorder records sound as which energy?

Literature, Personalities, Authors, General Knowledge Questions and Answers


Literature, Personalities, Authors, General Knowledge related Questions and Answers.

1. Who is the leader raised the slogan 'Inquilab Zindabad'?

Answer: Iqbal

2. Who is the lady known as the ''Nightingale of India'?

Answer: Sarojini Naidu

3. The book 'As you like it' was written by?

Answer: Shakespeare

4. In which field Booker Prize is given?

Friday, 5 July 2013

Countries, Arts, General Knowledge Based Question And Answers



 Countries,  Arts, General Knowledge Related Question And Answers.

1. Where is Malayalam Research Centre is situated?

Answer: Tirur

2. Aluva in Ernakulam is famous for which celebration?

Answer: Sivarathri

3. Which is the first polio-free district in India?

Answer: Pathanamthitta

4. Which is the first railway line in Travancore?

History, Sports Based Question and Answers


History, Sports Related Question and Answers

1. Who wrote 'India wins Freedom'?

Answer: Maulana Abul Kalam Azad

2. Which is the mountain range lies between the rivers Narmada and Tapti?

Answer: Satpura

3. Who is the first Woman Governor in India?

Answer: Sarojini Naidu

4. to what the term 'Sudden Death' is associated with?

Wednesday, 3 July 2013

History, Technology related PSC General knowledge Questions and Answers


History, Technology based PSC General knowledge Questions and Answers.

1. Who's (a spiritual leader) throne is the Lion Throne?

Answer: Dalai Lama

2. Which country owns the highest number of nuclear war heads?

Answer: Russia

3. Which is the volcanic rock best known for sometimes containing diamonds?

Answer: Kimberlite

4. Who invented the credit card?

Repeated PSC Question and Answers, General Knowledge


Repeated PSC Question and Answers on General Knowledge, it will help you a lot.

1. With which Arjuna Award is associated?

Answer: Sports and games

2. Which is the coldest planet?

Answer: Neptune

3. Which is the planet nearest to the earth?

Answer: Venus

4. Who is the first Indian to win Nobel Prize?

Sports, Film, Literature, Awards Based Question and Answers


Sports, Film, Literature, Awards Related Question and Answers.

1. Who received the 2012 Laureus Sportsman of the year Award?

Answer: Novak Djokovic

2. Who is the current winners of the UEFA Champions League?

Answer: Bayern Munich

3. The Japanese historian and writer who was received Padmashree award this year?

Answer: Noboru Karashimna

4. In which major IT company N.R Narayana Murthy has again taken over as the Executive chairman?

Tuesday, 2 July 2013

Science, Literature, Films related Question and Answers


Science, Literature, Films Based Question and Answers.

1. Which is first fully literate state in India?

Answer. Kerala

2. Who isthe director of the film "Pather Panjali"?

Answer. Sathyajit Ray

3. Who is the woman known as Nightingale of India?

Answer. Sarojini Naidu

4. Who is the first person to land on the moon?

Authors of Chemistry related Books and inventors based Questions and Answers


Authors of Chemistry related Books and inventors related Questions and Answers.

1. Name the author of "Crossing the Threshold of Hope"?

Answer: John Paul II

2. Name the author of "Mankind and Mother Earth"?

Answer: Arnold Toynbee

3. Name the author of "Life Divine"?

Answer: Aurobindo Ghosh

4. Name the author of "Far from the Madding Crowd"?

Nuclear Chemistry, Nuclear Fission based General Knowledge Questions and Answers


Nuclear Chemistry, Nuclear Fission related General Knowledge Questions and Answers.

1. Simplest Radioactive atom?

Answer: Tritium

2. The principle of atomic bomb?

Answer: Nuclear Fission

3. Artificial Radioactivity was discovered by?

Answer: Irene Curie and Frederic Curie

4. Nuclear Fission discovered by?